Petak, 11 Prosinac 2020 21:10

Promjena zakona na Floridi; očekivan drastični pad lažnih pozitivnih rezultata testiranja

 Florida zahtijeva da laboratoriji prijave kritični "prag ciklusa" testova COVID-19

Obavezna pravila izvještavanja uključuju broj pojačanja ciklusa ispitivanja

Ministarstvo zdravstva Floride zahtijeva da svi laboratoriji u državi prijave kritičnu razinu "praga ciklusa" svakog COVID-19 testa koji provode.

U priopćenju za tisak ovog tjedna, odjel je rekao da, u odnosu na testove COVID-19, "o vrijednostima praga ciklusa (CT) i njihovim referentnim rasponima, prema potrebi, laboratoriji moraju izvijestiti FDOH putem elektroničkog laboratorijskog izvještavanja ili faksom odmah."

"Pragovi ciklusa" su razina na kojoj široko korišteni test lančane reakcije polimeraze može otkriti uzorak virusa COVID-19. Što je veći broj ciklusa, to je manja količina virusnog opterećenja u uzorku; što su ciklusi bili niži, virus je bio rasprostranjeniji u izvornom uzorku.

Brojni epidemiološki stručnjaci tvrdili su da su pragovi ciklusa važan mjerni podatak kojim pacijenti i javnost mogu donijeti informiranu odluku o tome koliko pojedinac s pozitivnim testom na COVID-19 može biti zarazan i / ili bolestan. Međutim, zdravstveni odjeli u cijeloj zemlji ne uspijevaju prikupiti te podatke.

Izvor: https://justthenews.com/politics-policy/coronavirus/florida-requiring-labs-report-critical-cycle-threshold-covid-19-tests

Pročitano 61 puta