Utorak, 08 Prosinac 2020 21:18

OTKRIVENI! Polovica članova Znanstvenog savjeta Vlade RH rade u institucijama koje financira Bill Gates

OTKRIVENI! Polovica članova Znanstvenog savjeta Vlade RH rade u institucijama koje financira Bill Gates

Prof. Nenad Ban, dr. Petra Klepac, prof. Igor Rudan, prof. Igor Štagljar...

Piše: Sandra Novan     8.12.2020.

Polovica članova Znanstvenog savjeta Vlade RH u borbi s koronavirusom radi u znanstvenim labaratorijima, sveučilištima i institutima koji su u proteklim godinama primili izdašnu donaciju Zaklade Melinde i BIlla Gatesa. Točnije, radi se o SVIM znanstvenicima koji su svoje radno mjesto našli izvan Hrvatske, a danas savjetuju hrvatsku vladu. Istovremeno su svi oni žestoki zagovaratelji još čvršćeg lockdown-a, masovnog testiranja i procjepljivanja stanovništva, kao konačnog rješenja pandemije Covida 19. 

Svi oni, gotovo svakoga dana iskaču iz raznih medija, plašeći građane apokaliptičnim izjavama o stanju u zemlji.

Prof. Igor Štagljar

Tako primjerice i današnju naslovnicu portala Index krasi slika profesora sa Sveučilišta u Torontu, Igora Štagljara, koji očekivano izjavljuje ‘Građani moraju znati istinu, situacija je opasna‘.

Krajem 2017. godine, Zaklada Melinde i Billa Gatesa je njegovom sveučilištu donirala ni manje ni više nego 2,17 milijuna dolara.  Zanimljivo je kako im je novac dan za istraživanje prototipa – novog toaleta.

Prof. Igor Rudan

I prof. Igor Rudan član je vladinog znanstvenog savjeta te kao i ostali svakoga dana iskače iz paštete u domaćim medijima. Rudan radi kao profesor na Sveučilištu u Edinburgu, a zalaže se za puno drastičnije mjere borbe s koronavorusom.

I gle čuda, i tom je sveučilištu Zaklada Melinde i Billa Gatesa donirala značajan novac. Prije točno tri godine, zaklada osnivača Microsofta i njegove supruge Sveučilištu u Edinburgu donirala je nevjerojatnih 40 milijuna dolara (28 milijuna britanskih funti) za istraživanje genetski modificiranih usjeva, o čemu su pisali tamošnji mediji-

Dr. Petra Klepac

U Znanstvenom savjetu vlade sjedi i dr. sc. Petra Klepac sa Londonske škole za higijenu i tropsku medicinu.  Navodi kako se tamo bavi kontrolom infekcijskih bolesti i sl.

Upravo je njezinom fakultetu Zaklada Melinde i Billa Gatesa uplatila 40 milijuna dolara za borbu protiv malarije. O tome piše na web stranicama Zaklade.

Prof. Nenad Ban

Jedan od onih koji se u Hrvatskoj zalažu za radikalne mjere je i prof. Nenad Ban koji radi kao profesor molekularne biologije i biofizika na institutu ETH Zürich.

‘Ili strože mjere ili će umrijeti tisuće ljudi’, samo je jedna od njegovih najaktualnijih izjava u hrvatskim medijima. Zanimljivo je da se istog znanstvenika i njegove savjete ne može naći u švicarskim medijima.

No, zato se može pronaći da su institutu gdje radi, Melinda i Bill Gates donirali nešto manje od milijun dolara.

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je novca Gatesova zaklada donirala Institutu u Frankfurtu gdje radi molekularni biolog Ivan Đikić, koji doslovno svakoga dana piše pisma premijeru i očajnički se gura postati član vladinog savjeta. On je ujedno i jedan od najžešćih dežurnih ‘plašitelja’ građana od koronavirusa.

No, kako on ipak formalno nije član vladinog savjeta, za sada ga nećemo istraživati.

Možda su sve navedene veze znanstvenika, institucija u kojima rade i Zaklade Melinde i Billa Gatesa samo slučajnost. No, svakako bi tu činjenicu trebali imati na umu kada čitamo ili slušamo njihove izjave u medijima.

Izvor: https://www.paraf.hr/otkriveni-polovica-clanova-znanstvenog-savjeta-vlade-rh-rade-u-institucijama-koje-financira-bill-gates/

Pročitano 338 puta

DONACIJE

Održavanje web stranice aktivnom zahtijeva trud i vrijeme. Ukoliko želite podržati stranicu korona-provjereno, možete to učiniti uplatom na žiro-račun HR7723400093103355927, primatelj Ante Kljaković.

Akcije

Ukoliko se želite pridružiti našem timu, slobodno se javite

Pomoć u potresu

Danas8
Ovaj tjedan203
Ovaj mjesec3202
Ukupno46472

2
Online