Nedjelja, 22 Studeni 2020 01:13

Portugalski sud presudio je da su PCR testovi nepouzdani i da je nezakonito temeljem njih zatvarati ljude

Portugalski sud presudio je da su PCR testovi nepouzdani i da je nezakonito temeljem njih zatvarati ljude

Portugalski žalbeni sud presudio je da su PCR testovi nepouzdani i da je protuzakonito stavljanje ljudi u kućni pritvor samo na temelju PCR testa.

Sud je izjavio da pouzdanost testa ovisi o broju korištenih ciklusa i prisutnom virusnom opterećenju. Pozivajući se na studiju koju možete pregledati OVDJE, sud zaključuje da:

„Ako se PCR testira kao pozitivan kada se koristi prag od 35 ciklusa ili veći (kao što je pravilo u većini laboratorija u Europi i SAD-u), vjerojatnost da je navedena osoba zaražena manja je od 3%, a vjerojatnost da je navedeni rezultat lažno pozitivan je 97%."

Sud nadalje primjećuje da je prag ciklusa koji se koristi za PCR testove koji se trenutno rade u Portugalu nepoznat.

Prag ciklusa korištenih u PCR testovima u Indiji je između 37 i 40, što pouzdanost PCR testa čini manjom od 3%, a lažno pozitivna stopa čak 97%.

Ovaj slučaj odnosio se na činjenicu da je Regionalno zdravstveno tijelo u kućni pritvor smjestilo četiri osobe. Od njih je jedna imala pozitivan test na COVID pomoću PCR testa; za ostale tri se smatralo da su podvrgnuti velikom riziku od izloženosti.

Slijedom toga, Regionalno zdravstveno tijelo odlučilo je da su sve četiri zarazne i da predstavljaju opasnost po zdravlje, što je zahtijevalo da odu u izolaciju.

Sažetak suda za presudu protiv žalbe Regionalnog zdravstvenog tijela glasi kako slijedi:

S obzirom na to kolika količina znanstvene sumnje postoji - kako su izrazili stručnjaci, tj. oni koji su bitni - u pouzdanost PCR testova, s obzirom na nedostatak informacija u vezi s analitičkim parametrima testova, te u nedostatku liječničke dijagnoze koja podupire postojanje infekcije ili rizika, nema šanse da bi ovaj sud ikada mogao utvrditi je li C doista nositelj virusa SARS-CoV-2 ili su A, B i D bili u velikom riziku od izloženosti njemu.

Također je važno zapamtiti da je PCR izumljen kao način stvaranja kopija genetskog materijala. Nikad nije trebao biti dijagnostički alat.

Standardni testovi na koronavirus svakodnevno vrše ogroman broj pozitivnih slučajeva. Ovi testovi se rade na temelju neispravnih protokola WHO-a koji su dizajnirani da uključuju i slučajeve lažno pozitivnih rezultata.

Ovu činjenicu o lažnim pozitivnim rezultatima PCR testova prvi je put javno primijetio dr. Beda M. Stadler, švicarski biolog, emeritus profesor i bivši direktor Instituta za imunologiju Sveučilišta u Bernu.

Dakle, ako na imunoj osobi napravimo PCR test korone, ne otkriva se virus, već mali razbijeni dio virusnog genoma. Test se vraća kao pozitivan sve dok god postoje sitni razbijeni dijelovi virusa. Točno: čak i ako su zarazni virusi odavno mrtvi, test na koronu može se vratiti pozitivnim, jer PCR metoda umnožava čak i mali dio virusnog genetskog materijala, ali dovoljno da bi ga se moglo otkriti.

Ranije je i Finsko nacionalno zdravstveno tijelo dovelo u pitanje protokol ispitivanja WHO-a.

Izvorni članak možete pročitati OVDJE

Tekst preuzet s: https://medicalkidnap.com/2020/11/18/portuguese-court-rules-pcr-tests-as-unreliable-unlawful-to-quarantine-people/

Pročitano 155 puta