Dobrodošli na stranicu na kojoj objavljujemo znanstveno provjerene činjenice i vijesti o koronakrizi

Prikazujem sadržaj po oznakama: great reset

Merkel i EU potvrđuju: COVID-19 služi Velikom Resetu

 

Senzacija na Svjetskom ekonomskom forumu: Svatko tko još uvijek sumnja da je Corona već odavno postala sredstvo za najdalekosežniju političku transformaciju poslijeratnog razdoblja, trebao bi jednostavno pročitati deklaracije njemačke kancelarke i predsjednika Europske komisije na ovogodišnjem Vodiču za um digitalnog svjetskog gospodarstva (WEF). Instrumentalizacija virusa za globalno resetiranje rijetko je prihvaćena tako otvoreno. A sada, najkasnije, također je jasno zašto političari ne čine ništa kako bi krizu okončali, već sve kako bi umjetno produžili krizu.

Motivacija odgovornih nije vraćanje stare normalnosti, već stvaranje nove. Zlokobna, neprijateljski raspoložena, neljudska normalnost, koja conditio humana - kao u ranijim povijesnim aberacijama - ponovno podređuje ideološkim dogmama i obećanjima o spasenju propagiranim s vjerskim žarom, a to su danas "klimatska neutralnost" i "održivost".

Merkel i von der Leyen svojim planovima i namjerama da djeluju pod plaštom pandemije na globalnoj razini i na razini EU-a, koji su predstavljeni u prljavoj otvorenosti, ne samo da potvrđuju redove navodnih mitova o zavjeri, nego i donose cjelovita izvješća i o prvoj provedbi prekretnica nove planetarne klime i ekonomske agende koje je utemeljitelj WEF-a Klaus Schwab prošloga ljeta u programskom naslovu "Covid-19: The Great Reset" sažeo u obliku knjige.

Virus nije izumljen ni u jednom laboratoriju, ova pandemija zasigurno nije bila "planirana" - ali nije bila ni potrebna: ova je pandemija bila vrlo pogodna za lutkare međunarodnih napora za preobrazbu, elitističke klubove internacionalističkih korporacija i državnih čelnika da konačno budu u mogućnosti realizirati simulacijske igre koje su već odavno spremne u ladicama (zato je Schwab mogao predstaviti svoju knjigu 15 tjedana nakon izbijanja pandemije). Što god da je propalo prije Corone - pandemija je ovdje srušila sve prepreke. Uistinu dar s neba.

Korona kao dar s neba

Naravno, Merkel i zapadni čelnici žele iskoristiti ovlasti koje su im dodijeljene - izvorno samo u izuzetno uskim granicama i kako bi se izborili sa zdravstvenom kriznom situacijom - kako bi mjerodavno provodili odluke koje idu daleko dalje od Corone i koje su proglašen "bez alternative". Bez pandemije ne bi to nikako mogli učiniti, politički i u smislu prihvaćanja javnosti. Od ožujka prošle godine moto je: oslobodi put. Kao što je poznato, stanovništvo je učinkovito preusmjereno drugdje.

Morate pažljivo pročitati ono što je Merkel najavila u svom govoru na WEF-u glomaznim, bezazlenim praznim frazama: budući da tvrtke "nisu same spremne" za provedbu ciljeva kao što su zaštita okoliša, smanjenje CO2 ili bioraznolikost, država ih mora prisiliti - postavite "zaštitne ograde". Također je neophodno „upravljanje putem određivanja cijena CO2“. Naravno, potreban je „multilateralni pristup“ i, prije svega, veća odlučnost. "Nema ništa dobro u tome ako to ne učinite", rekla je Merkel. Kakva cinična, smjela primjedba, s obzirom na sve više pohabano njemačko gospodarstvo i milijune uništenih egzistencija!

Za Merkel, naravno, EU igra ključnu ulogu u sve većoj kontroli i preopterećenju gospodarstva dodatnim opterećenjima. I sada postaje jasno da u konačnici uopće nema razlike između paketa za spašavanje Corone i "Zelenog sporazuma" koji je Komisija EU-a formulirala krajem 2019. godine: predsjednik EU-a podcrtao je prema "Welt"-u u svojoj deklaraciji WEF-a da "zaštita klime u suočavanju s ekonomskim posljedicama krize u Coroni" igra središnju ulogu: i sedmogodišnji proračun EU-a od 1,2 bilijuna eura i novi 750 milijardi fond za obnovu "povećali bi se uglavnom za ulaganja u smanjenje CO2 ".

Paket spašavanja EU-a kao dio "Zelenog dogovora"

Dakle, o tome se i radi (i to od početka): ne da bi se pomoglo gospodarstvima namjerno uništenim zaključavanjima i pandemijama na nogama, već „da obnova postane ovisna o provedbi klimatskih dogmi". To je krajnje spajanje mjera za izgradnju korone i klime, sve dok na kraju razlike više nisu uočljive: bilo da je riječ o pandemiji ili klimatskoj krizi - jedna se hitnost neprimjetno prenosi na drugu. Naravno, njih dvoje nemaju nikakve veze jedno s drugim, spašavanje klime i upravljanje krizom u Coroni; naprotiv: i jedno i drugo je nerazumno. Ali jedno nam se sada prodaje kao rješenje drugog. Kakva obmana.

Ursula von der Leyen također ne ostavlja sumnju u to da joj je Corona prije svega dugo očekivana prilika da ostvari svoj mamutski klimatski program: "Ovo je Europski zeleni dogovor, nova strategija rasta EU-a". Državno gospodarstvo slavi sretan početak, također na europskoj razini: "U sljedećih nekoliko godina privatna ulaganja bit će usmjerena u smjeru održivosti putem propisa, financijskih poticaja i državnih ugovora i ulaganja", rekla je sljedbenica Merkel: "Sada imamo priliku promijeniti način na koji živimo i poslujemo!”.

I dok starci umiru poput muha u domovima kod kuće jer su Merkel i von der Leyen nabrzinu zabrljali zalihu cjepiva, obje postavljaju više ciljeve: za kancelarku provedba "Zelenog deala" odlučujući je cilj sljedećih nekoliko mjeseci, koji mora biti potkrijepljen „konkretnim mjerama“ unutar EU-a: „To zahtijeva teške odluke“. Potrebna je poprilična odvažnost za postavljanje takvih prioriteta.

Greta Thunberg ponovno može zlostavljati

A budući da je za duhovnu ili čak vjersku dimenziju ovih novih umjetnih "izazova" prirodno potreban lik mesije, Greta Thunberg ove godine neće izostati s WEF-a. Sada odrasloj Šveđanku, nedavno je postalo prilično tiho zbog korone; ali napokon je uspjela iskoristiti platformu koja joj se nudi za sociopatski mobing. Umjesto hitno potrebnog psihološkog liječenja, ovaj vrištač ponovno je podignut na svjetsku pozornicu, gdje smije glumiti govornika ideološke histerije bez ikakve demokratske legitimacije, bez ikakvih profesionalnih kvalifikacija i bez ikakve originalnosti.

"Sad ste imali tri desetljeća puna bla, bla, bla", rekla je Thunberg - zato i poziva na potpunu reviziju: u "postojećem sustavu" "problem se više ne može riješiti". Corona kao nacrt vječne nužde, ova opojna perspektiva obuzima i Thunberg: političari moraju "napokon klimatske i okolišne krize tretirati kao hitne slučajeve" i "djelovati u skladu s njima". 18-godišnjakinja koji pronalazi uši svjetskih vođa: To je krajnja perverzija influencizma. (DM)

Izvor: https://www.journalistenwatch.com/2021/01/27/merkel-eu-corona/

Objavljeno u Aktualnosti
Ponedjeljak, 23 Studeni 2020 00:12

Ujedinjeni narodi i podrijetlo "Velikog resetiranja"

Ujedinjeni narodi i podrijetlo "Velikog resetiranja"

Prve moderne pokušaje stvaranja globalne institucije s vladinom funkcijom pokrenula je vlada Woodrowa Wilsona koja je djelovao kao američki predsjednik od 1913. do 1921.

Prije dvadeset i četiri stotine godina Grčki filozof Platon došao je na ideju konstruiranja države i društva prema razrađenom planu.

Platon je želio "mudrace" (filozofe) na čelu vlade, ali je također jasno dao do znanja da će njegova vrsta države trebati transformaciju ljudi.

U modernim vremenima promotori svemoćne države žele Platonova filozofa zamijeniti stručnjakom i stvoriti novog čovjeka kroz eugeniku, koja se danas naziva transhumanizmom. Ujedinjeni narodi i njegove različite suborganizacije igraju ključnu ulogu u ovom projektu koji je dosegao sadašnju fazu u projektu Agende 2030 i Velikog resetiranja.

Borba za svjetsku vladu

Veliki reset nije došao niotkuda.

https://mises.org/wire/lockdowns-great-reset

Prve moderne pokušaje stvaranja globalne institucije s vladinom funkcijom pokrenula je vlada Woodrowa Wilsona koji je djelovao kao američki predsjednik od 1913. do 1921. Pod inspiracijom pukovnika Mandella Housea, predsjednikova glavnog savjetnika i najboljeg prijatelja, Wilson je želio uspostaviti svjetski forum za razdoblje nakon Prvog svjetskog rata.

https://mises.org/wire/colonel-house-and-woodrow-wilson-paving-way-war

Ipak, plan američkog sudjelovanja u Ligi naroda nije uspio i poriv prema internacionalizmu i uspostavi novog svjetskog poretka povukao se tijekom burnih dvadesetih. Međutim, novi korak prema upravljanju društvom poput organizacije dogodio se tijekom Velike depresije.

https://mises.org/library/great-depression-1

Franklin Delano Roosevelt nije dopustio da kriza prođe bez da nastavi s promicanjem agende sa svojim "New Dealom".

https://mises.org/library/truth-about-fdr

https://mises.org/library/how-fdr-made-depression-worse

FDR je bio posebno zainteresiran za posebne izvršne povlastice koje su došle s Drugim svjetskim ratom. Otpor je bio gotovo nepostojeći kada je krenuo u postavljanje temelja za novu Ligu naroda, koja je sada trebala biti nazvana Ujedinjeni narodi.

Pod vodstvom Staljina, Churchilla i Roosevelta, dvadeset i šest nacija složilo se u siječnju 1942. za inicijativu uspostavljanja United Nations organizacije (UNO), koja je nastala 24. listopada 1945. Od svog osnutka, Ujedinjeni narodi i njezine podružnice, poput Grupacije Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), pripremili su zemlje svijeta da se pridržavaju ciljeva koji su najavljeni u njezinu osnutku.

Ipak, nedosanjane izjave o promicanju "međunarodnog mira i sigurnosti", razvijanju prijateljskih odnosa među narodima i radu na "društvenom napretku, boljem životnom standardu i ljudskim pravima" skrivaju agendu uspostave svjetske vlade s izvršnim ovlastima čija zadaća ne bi bila promicanje slobode i slobodnih tržišta, već veći intervencionizam i kontrola kroz kulturne i znanstvene organizacije. To je postalo jasno osnivanjem Obrazovne, znanstvene i kulturne organizacije Ujedinjenih naroda (UNESCO) 1945.

Eugenika

Nakon osnutka UNESCO-a 1945., engleski evolucijski biolog, eugeničar i deklarirani globalist Julian Huxley (brat Aldousa Huxleyja, autora Hrabrog novog svijeta) postao je njegov prvi upravitelj.

Na pokretanju organizacije, Huxley je pozvao na "humanizam znanstvenog svijeta, globalnog opsega" (str. 8) i zatražio da manipulira ljudskom evolucijom do "poželjnog" kraja. Govoreći o dijalektičkom materijalizmu kao "prvom radikalnom pokušaju evolucijske filozofije" (str. 11), direktor UNESCO-a žali se da je marksistički pristup promjeni društva morao propasti zbog nedostatka nezamjenjive "biološke komponente".

S tim idejama, Julian Huxley je bio u uglednom društvu. Od kraja devetnaestog stoljeća, poziv na genetsko bojište ljudske rase kroz eugeniku dobiva mnoge istaknute sljedbenike. John Maynard Keynes, na primjer, držao je promicanje eugenike i kontrole stanovništva jednim od najvažnijih društvenih pitanja i ključnim područjem istraživanja.

https://knowgenetics.org/history-of-eugenics/

https://mises.org/wire/keynes-eugenics-race-and-population-control

Keynes nije bio sam. Popis zagovornika uzgoja ljudske rase za vlastiti boljitet je prilično velik i impresivan. Ti "iliberalni reformatori" uključuju, među mnogim drugim poznatim imenima, pisce H. G. Wellsa i G.B. Shawa, američkog predsjednika Theodorea Roosevelta te britanskog premijera Winstona Churchilla kao i ekonomista Irvinga Fishera i pionire planiranja obitelji Margaret Sanger i Billa Gatesa starijeg, oca Billa Gatesa, Microsoftovog suosnivača i šefa Zaklade Billa i Melinde Gates.

U svom govoru prilikom osnutka UNESCO-a, Julian Huxley bio je prilično specifičan oko ciljeva i metoda ove institucije. Da bi se postigao željeni "evolucijski napredak" čovječanstva, prvi korak mora biti naglasiti "krajnju potrebu za svjetskim političkim jedinstvom i upoznati sve narode s implikacijama prijenosa punog suvereniteta iz odvojenih nacija u svjetsku organizaciju".

Nadalje, institucija mora razmotriti kompromis između "važnosti kvalitete kao i u odnosu na količinu" (str. 14), što znači da mora uzeti u obzir da postoji "optimalni raspon veličine za svaku ljudsku organizaciju kao i za svaku vrstu organizma" (str. 15). Obrazovna, znanstvena i kulturna organizacija UN-a trebala bi posebnu pozornost posvetiti "jedinstvu u raznolikosti svjetske umjetnosti i kulture, kao i promicanju jednog skupa znanstvenih spoznaja" (str. 17).

Huxley jasno daje do znanja da ljudska raznolikost nije za sve. Raznolikost za "slabiće, budale i moralno manjkave... ne može, nego biti loša", i zato što "znatan postotak stanovništva nije sposoban profitirati od visokog obrazovanja", a također i "znatan postotak mladića" pati od "fizičke slabosti ili mentalne nestabilnosti" i "ti su razlozi često genetskog podrijetla" (str. 20), te skupine moraju biti isključene iz napora za napredovanje ljudskog napretka.

Huxley je u svom govoru dijagnosticirao da je u vrijeme njegova pisanja "indirektan učinak civilizacije" prilično "disgeničan umjesto eugeničan" te da se "u svakom slučaju čini vjerojatnim da će se mrtvi teret genetske gluposti, fizičke slabosti, mentalne nestabilnosti i sklonosti bolestima, koji već postoje u ljudskoj vrsti, pokazati prevelikim teretom za postizanje stvarnog napretka" (str. 21). Uostalom, "ključno je da eugenika bude u potpunosti dovedena unutar granica znanosti, jer kao što je već naznačeno, u ne baš udaljenoj budućnosti problem poboljšanja prosječne kvalitete ljudskih bića vjerojatno će postati hitan; a to se može postići samo primjenom nalaza istinski znanstvene eugenike" (str. 37–38).

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000068197

Upotreba klimatske prijetnje

Sljedeći odlučujući korak prema globalnoj gospodarskoj transformaciji poduzet je prvim izvješćem rimskog kluba (Club of Rome). Godine 1968., rimski klub je pokrenut na Rockefellerovom imanju Bellagio u Italiji. Prvo izvješće objavljeno je 1972. pod naslovom "Granice rasta".

Predsjednik emeritus rimskog kluba Alexander King i tajnik kluba, general Bertrand Schneider, u svom izvješću Vijeća kluba Rima obavještavaju da su članovi kluba, kada su bili u potrazi za identificiranjem novog neprijatelja, naveli zagađenje, globalno zatopljenje, nestašicu vode i glad kao najoportunije predmete za koje treba okriviti čovječanstvo s implikacijom da se samo čovječanstvo mora svesti kako bi se te prijetnje držale pod kontrolom.

https://www.amazon.com/First-Global-Revolution-Report-Council/dp/0679738258/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=The+First+Global+Revolution%3A+A+Report+by+the+Council+of+the+Club+of+Rome&qid=1600727708&s=books&sr=1-1

Od 1990-ih Ujedinjeni narodi poduzeli su nekoliko sveobuhvatnih inicijativa za globalni sustav kontrole s Agendom 2021. i Agendom 2030. Agendu 2030 prihvatile su sve UN-ove članice u 2015.

Agenda je pokrenula svoj plan za globalne promjene s pozivom na postizanje sedamnaest ciljeva održivog razvoja. Ključni koncept je "održivi razvoj" koji uključuje kontrolu stanovništva kao najbitniji instrument.

https://sdgs.un.org/goals

https://populationmatters.org/news/2019/09/12/world-and-un-must-reduce-population-growth

Spašavanje Zemlje postalo je slogan zelenih političkih ratnika. Od 1970-ih horor scenarij globalnog zatopljenja koristan je alat u njihovim rukama za stjecanje političkog utjecaja i konačno vladanje javnim diskursom. U međuvremenu, ove antikapitalističke grupe dobile su dominantan utjecaj u medijima, obrazovnom i pravosudnom sustavu, te su postale glavni igrači u političkoj areni.

U mnogim zemljama, posebice u Europi, takozvane zelene stranke postale su ključan čimbenik u političkom sustavu. Mnogi od predstavnika prilično su otvoreni u svojim zahtjevima da društvo i gospodarstvo bude kompatibilno s visokim ekološkim standardima koji zahtijevaju duboko resetiranje sadašnjeg sustava.

https://slate.com/news-and-politics/2020/07/green-parties-france-ireland-austria.html

https://www.weforum.org/great-reset/

Godine 1945., Huxley (str. 21) je napomenuo da je prerano predložiti izravno eugenički program depopulacije, ali je savjetovao da će biti važno da organizacija "vidi da se eugenički problem ispituje s najvećom pažnjom, te da je javni um informiran o pitanjima o kojima je riječ, tako da mnogo toga što je sada nezamislivo može barem postati zamislivo."

Huxleyev oprez više nije potreban. U međuvremenu, ogranci Ujedinjenih naroda stekli su takvu razinu moći da je čak i prvotno manjim podorganizacijama UN-a poput Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) omogućeno da zapovijedaju pojedinim vladama širom svijeta da slušaju njihove zapovijedi. WHO i Međunarodni monetarni fond (MMF)– čija se uvjetovanost zajmovima promijenila iz fiskalne suzdržanosti u stupanj u kojem zemlja slijedi pravila koja je odredio WHO – postali su vrhovni tandem za rad na uspostavi novog svjetskog poretka.

As Julian Huxley pointed out in his discourse in 1945, it is the task of the United Nations to do away with economic freedom, because “laisser-faire and capitalist economic systems” have “created a great deal of ugliness” (p. 38). The time has come to work toward the emergence “of a single world culture” (p. 61). This must be done with the explicit help of the mass media and the educational systems.

Kao što je Julian Huxley istaknuo u svom diskursu 1945. zadaća je Ujedinjenih naroda da odstrane ekonomske slobode, jer su "laisser-faire i kapitalistički ekonomski sustavi" "stvorili veliku ružnoću". Došlo je vrijeme za rad na nastanku "jedne svjetske kulture" (str. 61). To se mora učiniti uz izričitu pomoć masovnih medija i obrazovnih sustava.

                                                                                                                          Zaključak

S temeljima Ujedinjenih naroda i njegovim podorganizacijama, nagon za napretkom programa eugenike i transhumanizma napravio je veliki korak naprijed. Zajedno s aktivnostima kluba iz Rima, imaju pozornicu za pokretanje velikog resetiranja koje se trenutno događa. Proglašenjem pandemije, cilj sveobuhvatne vladine kontrole gospodarstva i društva napravio je još jedan korak prema transformaciji gospodarstva i društva. Sloboda se suočava s novim neprijateljem.

Tiranija dolazi pod maskom stručne vladavine i dobronamjerne diktature. Novi vladari ne opravdavaju svoje pravo na dominaciju božanskom providnošću, nego sada tvrde da imaju pravo vladati narodom u ime univerzalnog zdravlja i sigurnosti na temelju pretpostavljenih znanstvenih dokaza.

 

Izvor: https://www.infowars.com/posts/the-united-nations-and-the-origins-of-the-great-reset/

 

Objavljeno u Aktualnosti
Označeno u