Dobrodošli na stranicu na kojoj objavljujemo znanstveno provjerene činjenice i vijesti o koronakrizi

Prikazujem sadržaj po oznakama: Austrija

 31.1.2021. god. je održan još jedan prosvjed protiv kovidfašističkih restrikcija u glavnom gradu Austrije Beču:

Usprkos fašističkoj zabrani javnog okupljanja, policija nije intervenirala, nego je, štoviše, spriječila ultraradikalnu ekstremno ljevičarsku skupinu "Antifa" u ometanju prosvjeda:

No, ipak, najveće oduševljenje je u javnosti u prvi mah izazvao, naizgled hrabri i časni čin policajaca onog što je izgledalo kao solidariziranje s mirnim prosvjednicima protiv fašističkog kovid terora koji su skinuli svoje kacige, što je izgledalo kao da su na taj način simbolički izrazili podršku prosvjednicima, odnosno narodu kojemu bi i trebali služiti.

No nažalost, iz pouzdanih izvora doznajemo da je čin bio izazvan nedostatkom pojačanja i revoltom policajaca, koji su vratili kacige natrag kad je stiglo pojačanje, te su se rasporedili u kordon kako bi blokirali slobodno kretanje građana, te su ih počeli popisivati.

Sukladno navedenom, čini se da ćemo se zasad trebati barem još neko vrijeme strpiti kako bi policija, izazvana ovim ili onim sredstvima ili načinima prestala gaziti svoju zakletvu i svrstavati se na stranu fašističkih kvaziliberalnodemokratskih vlasti koje u sklopu udruženog zločinačkog pothvata protiv čovječanstva eklatantno i uporno, bez ikakvog znanstvenog ili ustavnopravog utemeljenja krše temeljna ljudska prava naroda čija prava tobože zastupaju:

Objavljeno u Aktualnosti
Označeno u
Subota, 16 Siječanj 2021 20:43

VIDEO Prosvjed u Beču protiv COVID restrikcija

Objavljeno u Vijesti
Označeno u

Austrija: Odluka o nošenju zaštitnih maski u školama je neustavna

Austrijski ustavni sud proglasio je odluke o nošenju zaštitnih maski i uvođenju nastave u smjenama pravno neutemeljenim. Odluku o nošenju zaštitnih maski donijelo je austrijsko Ministarstvo za obrazovanje, a tužbu protiv njihove odluke podnijelo je dvoje roditelja. Mjere su ukinute na kraju školske godine 2019/2020. i više nisu na snazi.

“Ministarstvo nije uspjelo da objasni na osnovu čega je donijelo odluku o obavezi nošenja zaštitnih maski u školama i uvođenja nastave u smjenama“, navodi se u obrazloženju austrijskog Visokog ustavnog suda (VfGH).

Odluka o zaštitnim maskama nije donijeta na osnovu postojećih zakona, navedeno je u obrazloženju odluke. U Ministarstvu su se branili da su mjeru donijeli s podrškom Savjeta za borbu protiv pandemije.

Na prve političke reakcije nije trebalo čekati dugo. Iz NEOS-a su naveli kako je ova odluka samo jedna u nizu diletantskih odluka austrijske vlade te je još jedan dokaz “pravno-državnog diletantizma” vlade kancelara Kurza.

Izvor: https://kroativ.at/austrija-odluka-o-nosenju-zastitnih-maski-u-skolama-je-neustavna/

Objavljeno u Vijesti
Označeno u