Srijeda, 24 Lipanj 2020 02:36

Stopa smrtnosti od COVID-19 niža je za 75% u državama koje nisu nametnule zaključavanje

Stopa smrtnosti od COVID-19 niža je za 75% u državama koje nisu nametnule zaključavanje

 2020-06-24 | WND

Vodeći urednički članak u Wall Street Journalu otkriva da je stopa smrtnosti od koronavirusa po glavi stanovnika niža za 75% u državama koje nisu u panici provele zaključavanje.

"Guverneri iz Republikanske stranke suočeni su s ogromnim medijskim pritiskom da zaključaju svoje države u znak solidarnosti s Demokratima, a neki su i pod dodatnim pritiskom zbog rasplamsavanja koronavirusa. Stoga vrijedi istaknuti da su države koje se nisu zaključale ovog proljeća držale virus pod kontrolom i doživjele su manje smrtnih slučajeva od većine saveznih država koje su to učinile", rekli su u srijedu urednici časopisa.

"Nova analiza The Sentinela, neprofitne organizacije iz Kansasa, uspoređuje 42 države koje su ugasile većinu svojih gospodarstava s osam država koje nisu. Potonja skupina uključuje uglavnom ruralne države s nekim malim gradskim područjima: Sjeverna i Južna Dakota, Nebraska, Iowa, Arkansas, Oklahoma, Wyoming i Utah. Privatno zapošljavanje u prosjeku je palo za 7,8% između svibnja 2019. i svibnja 2020. u tim državama, dok je u ostalim zabilježilo pad od 13,2%."

75% niža brojka smrtnih slučajeva u otvorenim državama privukla je pažnju radijskog voditelja Rusha Limbaugha.

"Govorimo o smrtnim slučajevima", rekao je Limbaugh u svom nacionalnom programu u srijedu. "Ne govorimo o slučajevima. Govorimo o stvarnom broju smrtnih slučajeva, o kojima se ne troši puno vremena raspravljajući o istima, kao ni o hospitalizacijama."

"Oni (mediji) se i dalje usredotočuju na broj slučajeva, zar ne? Kao što smo jučer razgovarali, to je zato što žele da mislite da su slučajevi jednaki bolesti, jednaki nepovratnoj bolesti, jednaki smrti. Oni to zapravo ne govore. Oni žele da vas zaključamo. Ali smrtni slučajevi po glavi stanovnika zbog virusa COVID-19 bili su 75% niži u otvorenim državama."

Limbaugh je nastavio: "Navode vas na to da vjerujete da stopa smrtnosti raste u nebo, i navode vas na to da povjerujete da je samo pitanje vremena, "morati" ćemo ponovo ići u zatvaranje. "Morat" ćemo se ići vratiti unutra, "morat" ćemo ugasiti ekonomiju. "

Također je smatrao čudnim da su se republikanski "guverneri suočili s ogromnim medijskim pritiskom", navodi Journal.

"Mislio sam da se mediji bave prenošenjem vijesti, a ne vršenjem pritiska na bilo koga?" pitao je priznajući da je to retoričko pitanje koje ilustrira njegovu poantu.

Limbaugh je također komentirao direktivu o koronavirusu iz okruga Lincoln u državi Oregon, kojom se posebno izuzimaju "ljudi crne boje kože" od nošenja maski nametnutih svim ostalim stanovnicima okruga ukoliko postoji "pojačana zabrinutost zbog rasnog profiliranja i uznemiravanja zbog nošenja maski u javnosti. "

"Dakle, da bismo izbjegli rasizam, poručujemo crnima u okrugu Lincoln u državi Oregon, da ne moraju nositi masku", napomenuo je. "Možete se učiniti još ranjivijima na ovu bolest iako ste na vrhu popisa ranjivosti. Zašto bi "probuđeni" okrug u Oregonu dopustio nepoštivanje odredbe u slučaju grupe za koju nam kažu da je najosjetljivija za dobivanje ovog virusa? Zašto stavljaju crne stanovnike u tako veliku opasnost? Znam da to nije omča, ali to ovdje sliči na rasizam. Što bi drugo to moglo biti?

Misle da im čine uslugu izuzevši ih od nošenja maske ili priznaju: 'Da, nositi masku, stvarno je bolno. Mi to razumijemo. To je nadražujuće. Vi to ne morate raditi. Ne moraš to učiniti. Nećemo biti rasisti i natjerati te da nosiš masku.'"

 

Članak preuzet s: https://cqrcengage.com/causeaction/app/document/35504433;jsessionid=node01gr5all5sc1m41uoniy8x32brd361169.node0

Pročitano 146 puta